duminică, 28 martie 2010

Reguli generale ale frumusetii

Iata cateva reguli de baza pentru fata si par, care trebuie respectate pentru a fi frumoasa in majoritatea timpului.

Tenul :
Incercati sa pastrati un aspect cat mai natural al tenului dvs. Produsele de make-up aplicate in exces nu numai ca produc in timp diverse probleme (o sa revin intr-un post viitor asupra acestor probleme, in special legate de fondul de ten), dar de asemenea ele dau un aspect fals asupra trasaturilor, provocand la nivel primar o reactie de neincredere celor din jur. Desigur aceasta nu se aplica in cazul in care sunteti foarte obosita si doriti sa ascundeti acest lucru si de asemenea nu se aplica artistilor / prezentatorilor, care au nevoie de un exces de make-up datorita mediului de lucru.

Pentru a avea un ten cat mai curat, indiferent daca ati folosit sau nu produse make-up in ziua respectiva, seara mereu folositi un demachiant pentru a curata porii, inainte de a va aplica o crema de noapte cu proprietatile caracteristice dedicate tipului dvs. de epiderm. Pe fata avem trei (3) zone epidermice, cu proprietati usor diferite. Alegerea cremei potrivite se face urmarind zona de fata cea mai evidenta - spre exemplu daca zona fruntii tinde sa fie uscata, e bine sa folositi o crema hidratanta de noapte pentru intreaga fata.

Pentru a da tenului dvs. un aspect luminos, dimineata dupa toaleta, este recomandata folosirea unei creme de zi, dedicata tipului de epiderm predominant al fetei dvs. Astfel fata va avea un aspect uniform, fara sa proemine eventuale zone mai grase (uleioase) ale tenului. Abia dupa se va trece la aplicarea unui eventual make-up, daca este cazul.

Regula de baza, care nu necesita nici o pregatire suplimentara in domeniu, este sa folositi mereu cand iesiti din casa o mascara (gel pentru gene) si de asemenea un ruj, ambele cu o nuanta placuta ochiului si de asemenea in concordanta ori cu toaleta ori cu nuantele tenului / ochilor, pentru un aspect cat mai natural. Veti parea complet aranjata cu un minim de efort. Daca sunteti foarte obosita, este recomandat sa folositi cate o picatura de Visine si un anticearcan, in cazul nostru cel recomandat este profesional, din gama Ainhoa . Acestea vor ascunde pentru aproape intreaga zi aspectul obosit al ochilor.


Parul :
Este esential ca parul sa fie curat, fara matreata, exces de sebum sau de produse de styling, ramase in par din zilele precedente. Problema parului gras o vom discuta amanuntit in zilele urmatoare.

Ce puteti face cu un minim de efort si fara nici o pregatire in domeniu? Sa umeziti usor parul inainte cu 15 minute de a iesi din casa, sa-l periati pe interior (pornind de la radacina spre varful firului, de jos in sus) sub uscatorul de par timp de 2-3 minute, pentru a-i da volum, a-l descurca si a-l aranja. Pentru a mentine intreaga zi aspectul obtinut, este bine sa folositi zilnic un fixativ flexibil. Acesta va fi aplicat de la distanta bratului intins, nu direct pe par ci imediat langa zona pe care doriti sa o fixati. Se poate aplica in jeturi scurte, orientate succesiv spre toate zonele capului, sau intr-un jet continuu, prelungit, pe intreg conturul capului. Recomandata este prima metoda, doarece previne acumularea in par a fixativului in zilele urmatoare. De asemenea, evident, este si mai economic in acest fel.

Un fixativ foarte puternic nu este recomandat, deoarece acesta se va acumula in par in zilele urmatoare si va face parul mai greu de descurcat si mai sarmos. Va spun ca se va acumula, fiindca nu recomand sa spalati parul mai des de doua (2) ori pe saptamana. Ideal ese o singura data pe saptamana, intr-o zi precis stabilita si mentinuta in mod constant.

In mod normal, un fixativ flexibil, de calitate pana a doua zi nu ar trebui sa se mai simta in par decat foarte putin. Nimic deranjant pentru a proceda la fel si in zilele urmatoare pana la spalare. Daca totusi firul dvs. de par are o textura mai rigida, este bine sa folositi imediat dupa umezirea parului si inainte de uscarea cu feon-ul un balsam care ramane in par intreaga zi, fara clatire. Gasiti un asemenea balsam in mai multe game profesionale, iar eu evident vi-l recomand pe cel in doua faze (bifazic) Revlon. De asemenea exista un asemenea balsam si pentru parul subtire si degradat, dar si pentru parul blond. Este ideal sa folositi un asemenea produs, dar daca din diverse motive nu este posibil, atunci este suficient sa procedati cum am scris mai sus si eventual sa aplicati mai multa apa inainte de uscare (totusi nu folositi apa in exces, deoarece veti avea mai mult de 2-3 minute de lucru la aranjarea coafurii sau aceasta nu se va aranja deloc daca parul ramane umed).

Daca totusi nu aveti timp sa faceti cele scrise mai sus, aveti grija sa periati macar parul inainte de a iesi din casa.

NU pieptanati agresiv parul mediu si lung. Aceasta actiune rupe sau slabeste firul de par (incurcat) in lungime si riscati sa-l pierdeti la prima vopsire daca nu imediat. Daca aveti un par care se electrizeaza usor, e bine sa folositi o perie din par natural / lemn, anti-statica, pentru a nu avea un volum mai mare decat cel dorit. De asemenea exista si produse profesionale dedicate acestui aspect, care poate deveni neplacut.
Cele spuse mai sus se refera la parul drept.

Pentru par ondulat, totul este mult mai simplu. Il descurcati usor dimineata cu mana, iar daca este chiar nevoie, cu un pieptan cu dinti foarte rari. Grija la zonele incurcate ! Nu trageti cu pieptanul. Folositi un balsam si parul se va descurca de la sine, doar trecand mana prin el. Pentru aranjare, il umeziti usor si il uscati cu feon-ul de jos in sus, strangand buclele in pumn in mod repetat, pana spre baza firelor de par. Este mai simplu daca aveti un feon cu difuzor, deoarece printr-o simpla miscare de ridicare a suvitelor si de rotire concomitenta, obtineti rapid buclele dorite. Dupa ce s-a uscat parul, de asemenea este recomandata folosirea unui fixativ flexibil pentru finish (fixarea aspectului).

Daca aveti extensii, se aplica regulile de mai sus, dar pieptanati / periati cu grija pentru a nu patrunde la baza extensiilor si a le smulge. Cel mai indicat este sa folositi o perie mare sau un piaptan cu dinti foarte rari si mari. In cazul extensiilor este imperativ necesara folosirea zilnica a unui balsam de par pentru descurcarea si mentinerea aspectului de par sanatos al extensiilor.

Ca de obicei, pentru lamuriri si intrebari, va rog sa lasati mai jos comentariul dvs.
Va multumim.

Au colaborat la acest articol :
Ingrid - cosmetician & make-up artist
Laura - stilist
Emilian Epure - doctor

duminică, 21 martie 2010

De ce produse profesionale ?

De ce sa folosim produse profesionale ?

Pentru ca toate produsele de acest gen beneficiaza de testari dedicate special problemei pentru care ele constituie un remediu.

Pentru ca produsele profesionale sunt mai apropiate de produsele farmaceutice decat de cele cosmetice. Acestea au substante active intr-o concentratie mai mare decat produsele retail si din acest motiv actiunea lor este mult mai puternica decat ceea ce gasiti intr-un magazin obisnuit. Astfel efectul dorit este mai usor de atins, intr-o perioada mai scurta de timp, dar de asemenea si dificultatea in folosirea produsului cosmetic profesional este mai mare.

Acesta esti motivul pentru care firmele mari au atat produse retail cat si produse profesionale. Produsele retail le aduc suficient profit pentru a sustine cercetarea si dezvoltarea produselor profesionale. Totusi, din pacate, aceste produse profesionale nu ajung sa fie comercializate publicului larg. De ce ?

Pentru a ma face mai bine inteles, voi face o comparatie simpla : de ce nu gasiti o masina de formula 1 de vanzare la dealer-ii auto locali ? Pentru ca probabil 99.9% dintre soferi, la 10 secunde de la pornire s-ar opri cu masina in primul gard. Cam la fel stau lucrurile si cu produsele profesionale. Sunt mai dificil de folosit, necesita cunostinte specifice, si de asemenea sunt mult mai puternice decat produsele retail. Acesta este motivul pentru care va recomand sa apelati la un specialist in domeniu cand optati pentru un tratament adevarat.

Sa nu ma intelegeti gresit acum. Produsele retail au efect, dar intr-o masura mai mica. Nu poti vinde unui milion de persoane acelasi produs, fara a avea siguranta acelui produs. Cu cat este mai scazuta concetratia substantei / substantelor active, cu atat riscul de efecte adverse este mai mic, pe un esantion mare din populatie.

In concluzie, produsele retail sunt foarte bune pentru un tratament de intretinere, dar cand apare o problema pe care doriti sa o rezolvati rapid si eficient, produsele profesionale sunt solutia. Apelati la sfatul unui profesionist cand aveti nevoie de un raspuns. Prin acest blog va stau si eu la dispozitie. Nu ezitati sa ma intrebati.

Dr. Emilian Epure

luni, 15 martie 2010

Bine ati venit !

Aici veti gasi mereu cele mai noi articole despre frumusete.
Dar de ce frumusete ? Chiar conteaza frumusetea atat de mult ? Ce este pana la urma frumusetea ?

Frumusete pentru ca in primele 4 (da, patru) secunde dupa ce intalnim un alt om, acesta isi formeaza prima impresie despre noi.
Instinctul nostru este de a incerca mereu sa producem o prima impresie cat mai buna, in functie de personalitatea noastra, folosind diverse abordari pe care le consideram adecvate.
In majoritatea cazurilor, aspectul ajuta in proportie de 90% in formarea impresiei definitorii in primele secunde, indiferent de abordare.
Este simplu de intuit de ce !
 Vazul este cel mai important simt pentru perceperea mediului inconjurator de care dispunem, o treime din creier fiind dedicat exclusiv lui. Simturile noastre se pot defini simplu : 90% vaz, 10% toate celelalte.

Da, conteaza sa fim frumosi fiind sanatosi atat sufleteste cat si trupeste !
In primul rand frumusetea este o stare de bine insuflata de moralul si de sanatatea noastra; este o traire pe care o imprimam la randul nostru celor din jur si pe care o putem observa in privirile lor ca intr-o oglinda imaculata.
De aceea mereu trebuie sa avem o atitudine pozitiva si placuta, fapt care le va induce celor din jur o stare de bine. Un astfel de om poate fi numit frumos.
Desigur aceasta frumusete interioara, completata de un aspect ingrijit, va avea mereu succes, chiar si in cele mai dificile situatii.
Prima regula a frumusetii este sa fim curati.
A doua regula este sa stim sa punem in valoare toate aspectele fizice placute, si sa le estompam(eliminam) pe cat posibil pe cele care ne dezavantajeaza.

Dar, in final, nu putem totusi defini prea clar ce este frumusetea.
Cercetatorii incearca sa defineasca genetic aceasta frumusete. Ei considera ca suntem atrasi de persoane de sex opus, datorita fenotipului cat mai diferit si nevoii de diversitate genetica a omului ca specie.
Poetii prefera sa defineasca frumusetea prin perfectiunea formelor din natura, si asemanarea femeii cu acestea.
Altii o spun mai simplu: "e frumos ce-mi place mie."
In final, toti avem o definitie proprie a frumusetii, dar toti apreciem pozitiv o persoana ingrijita si atenta la imaginea ei .

Astfel ajungem la scopul acestui blog.
Vom incerca aici sa gasim, impreuna cu dumneavoastra, solutii pentru ceea ce va nemultumeste si de asemenea vom incerca sa va oferim sfaturi si variante de tratament pentru problemele dumneavoastra.

Dr. Emilian Epure