luni, 15 martie 2010

Bine ati venit !

Aici veti gasi mereu cele mai noi articole despre frumusete.
Dar de ce frumusete ? Chiar conteaza frumusetea atat de mult ? Ce este pana la urma frumusetea ?

Frumusete pentru ca in primele 4 (da, patru) secunde dupa ce intalnim un alt om, acesta isi formeaza prima impresie despre noi.
Instinctul nostru este de a incerca mereu sa producem o prima impresie cat mai buna, in functie de personalitatea noastra, folosind diverse abordari pe care le consideram adecvate.
In majoritatea cazurilor, aspectul ajuta in proportie de 90% in formarea impresiei definitorii in primele secunde, indiferent de abordare.
Este simplu de intuit de ce !
 Vazul este cel mai important simt pentru perceperea mediului inconjurator de care dispunem, o treime din creier fiind dedicat exclusiv lui. Simturile noastre se pot defini simplu : 90% vaz, 10% toate celelalte.

Da, conteaza sa fim frumosi fiind sanatosi atat sufleteste cat si trupeste !
In primul rand frumusetea este o stare de bine insuflata de moralul si de sanatatea noastra; este o traire pe care o imprimam la randul nostru celor din jur si pe care o putem observa in privirile lor ca intr-o oglinda imaculata.
De aceea mereu trebuie sa avem o atitudine pozitiva si placuta, fapt care le va induce celor din jur o stare de bine. Un astfel de om poate fi numit frumos.
Desigur aceasta frumusete interioara, completata de un aspect ingrijit, va avea mereu succes, chiar si in cele mai dificile situatii.
Prima regula a frumusetii este sa fim curati.
A doua regula este sa stim sa punem in valoare toate aspectele fizice placute, si sa le estompam(eliminam) pe cat posibil pe cele care ne dezavantajeaza.

Dar, in final, nu putem totusi defini prea clar ce este frumusetea.
Cercetatorii incearca sa defineasca genetic aceasta frumusete. Ei considera ca suntem atrasi de persoane de sex opus, datorita fenotipului cat mai diferit si nevoii de diversitate genetica a omului ca specie.
Poetii prefera sa defineasca frumusetea prin perfectiunea formelor din natura, si asemanarea femeii cu acestea.
Altii o spun mai simplu: "e frumos ce-mi place mie."
In final, toti avem o definitie proprie a frumusetii, dar toti apreciem pozitiv o persoana ingrijita si atenta la imaginea ei .

Astfel ajungem la scopul acestui blog.
Vom incerca aici sa gasim, impreuna cu dumneavoastra, solutii pentru ceea ce va nemultumeste si de asemenea vom incerca sa va oferim sfaturi si variante de tratament pentru problemele dumneavoastra.

Dr. Emilian Epure

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu