marți, 27 aprilie 2010

Este profitabil in criza un salon de infrumusetare ? Merita sa incepeti o asemenea afacere ?

Daca ati fi pus in urma cu trei ani aceasta intrebare, raspunsul ar fi fost un DA hotarat.
Chiar daca in primele luni dupa deschiderea unui salon este dificil sa achiti toate facturile, si de obicei trebuie sa aduci bani "de acasa", in general la finalul primului an, tragand o linie si scazand toate cheltuielile, sigur ramai cu un profit destul de bun.

Daca ma intrebati acum acelasi lucru, raspunsul este tot Da, dar cu mai multe amendamente.
Criza a afectat majoritatea populatiei din Romania. Oamenii au aparent alte prioritati in acest moment. Nevoile primare, cun au fost intotdeauna, sunt legate in primul rand de sanatate si alimentatie. Aici este o problema de perceptie in randul populatiei, sanatatea fiind asociata mereu cu starea interioara a organismului, multi ignorand faptul ca oglinda sanatatii noastre este in primul rand aspectul.
Ajungem acum si la saloanele de infrumusetare. In aceste momente dificile din punct de vedere economic, un salon nu mai merge deschis "pac pac" (ca sa-l citez pe dl. Becali - desi nu este chiar cel mai bun exemplu :) ).
Trebuie implementat un sistem inteligent si deschis de marketing iar managementul afacerii este deja un lucru absolut necesar.
Nu mai merge sa cumparati orbeste in salon tot ce va place si vi se pare interesant. Acum trebuie sa realizati mici studii de piata la achizitionarea unor produse pentru lucrul in salon si de asemenea trebuie sa urmariti sa oferiti clientilor un pret competitiv pentru serviciile oferite de salonul dvs.

In acest sens Edru Cosmetics vine in sprijinul clientilor sai prin termen de plata flexibil al produselor cumparate, prin preturi deosebit de avantajoase si oferte cu multe gratuitati. Consultanta pentru afacerea dvs. este oferita gratuit, avand acum posibilitatea de a studia salonul dvs. si de a gasi impreuna metode de atragere
a clientilor, fiind cel mai bine, in functie de locatia salonului sa fie targetate cateva categorii din populatie. De asemenea sprijinim si deschiderea de noi saloane, oferind mobilarea gratuita in cazul in care se lucreaza cu produsele furnizate de catre noi.

Concluzie : este bine sa incepem acum o afacere in acest domeniu ? Raspunsul ramane da.
Chiar daca investitia din primele luni este mai mare, daca in acest moment sunteti doar prezenti pe piata si va faceti cunoscuta oferta, in momentul in care oamenii vor avea mai multi bani afacerea dvs. se va transforma intr-un foarte profitabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu